Prishtina WTC???

24.05.2008

Kot sem ze nekajkrat zapisal, so ljudje tukaj zelo naklonjeni gradnji. To se ne nanasa na ljudi, ki so nadnaravno usposobljeni za gradnjo, kar se da zaznati iz zaposlenih v gradbenistvu tudi pri nas. S tem ne zelim reci nic slabega, ker so marljivi delavci, ampak na zeljo po gradnji tukaj doli na Kosovu.

Po razglasitvi samostojnosti so na plano privrele mnoge ideje, ne samo kako obnoviti ceste,  to je sedaj v tem trenutku najbolj  aktualna tema, saj se v smeri Skopja in tudi v smeri Peci vpadnice za Pristino obnavljajo ter sirijo, s tem pa je kaos in zmeda popolna.  Lahko si zamislite, kako poteka promet, kjer med pocasi vozecimi vozili skacejo delavci, brez kakrsnegakoli zavarovanja del na cesti, postavljajo nove betonske robnike, tu in tam, pa kar na cesti stoji kak bager in rovokopac.

No, ljudje pa so zelo potrpezljivi, nihce ne hupa ali kako drugace benti nad situacijo, bodo ze prisli na svoj cilj. Zamislite si kako bi bilo pri nas, jaz sem se tezko privadil na to, kljub temu da sem tukaj ze vec kot eno leto. 

Da se vrnem temi o gradnji, s katero sem zacel.

Da veliko vlagajo v gradnjo stavb je verjetno vsem ze znano, pa vendar to kar so si sedaj zamislili, je preseglo vse dosedanje projekte.

V Pristini bodo zgradili World Trade Center, ker kot metropola to potrebujejo, nujno. Lahko da ste kje ze zasledili to novico in tudi videli kaksno slikco, da pa bo javnost malce sirse obvescena, vam bom postregel s par slikcami, ki sem jih dobil tukaj.

Za sedaj tam, kjer bo ta zadeva zgrajena, nastaja globoka in velika gradnega jama, kako pa naj bi to izgledalo pa si oglejte nizje.

neboticnik1.jpg

Glede na sedanjo situacijo z elektricno energijo, ne verjamem, da bo vedno tako razsvetljen kot na pricujoci sliki zgoraj.

neboticnik2.jpg

Ko mi je lokalec pokazal prvic tole slikco notranjosti, sem mu kot iz topa izstrelil, da nekaj na slikci manjka.

“Kaj, a morda fontana ali klopce za pocitek?” me je vprasal. “Ne, prodajalci cigaret in telefonskih kartic,” mu odvrnem, nakar me potolazi:” Saj bodo, si ze ogledujejo prostor, ko stavba se sploh ni zacela rasti.”

neboticnik3.jpg

Zgradba bo najverjetneje zelo lepo izgledala, vsaj sodec po vsem steklu, v katerega bo obdana, vendar je med nami internacionalci ze zaokrozilo vprasanje, ce bodo tole zares obdali s steklom ali ce ne bodo raje uporabili vseh uporabljenih plastenk, ki lezijo nastlane na vsakem koraku.

neboticnik4.jpg

Kot pa lahko vidite iz pricujoce slikce, bodo poleg samega WTC-ja poskrbeli tudi za nabavo lepega vremena.

Vprasanje tedna: Iz katere smeri bo priletelo prvo letalo??

 Na koncu se opravicujem, ker se nisem dalj casa oglasil, vendar “dok traje obnova, nema odmora”.

 LP

 • Share/Bookmark

V kategoriji Aktualno, Foto

 

6 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. mojcas  |  24.05.2008 ob 12:55

  mojcas

  Aha, to je to, kar si že zadnjič napovedal v enem od postov. Jah zlo lepo zgleda :lol: nekak ni to moja predstava Prištine :D Tvoji komentarji k skicam so fenomenalni :D

 • 2. daeron  |  24.05.2008 ob 15:23

  Megalomansko, arhitekturno nc posebnega, vredno pa verjetno 80 % BDP… Balkan.

 • 3. Krasniqi  |  24.05.2008 ob 15:51

  Kje mislijo to zgraditi (mikrolokacija)??? :-O

 • 4. flozo  |  24.05.2008 ob 16:42

  zakon!! Najs e kar gradi in naj se Kosovo razvija. privoščim jim!

 • 5. mojcas  |  24.05.2008 ob 17:43

  mojcas

  Če sredi Prištine postaviš eno pošast od WTC-ja, še ne pomeni, da se Kosovo razvija…

 • 6. nikc  |  5.06.2008 ob 19:58

  Odgovor na vprašanje tedna: s severne :-) , verjetno od JAT-a.

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev