Kaj me ubija in kaj me drži pokonci…

11.05.2009

…Danes sem začel tale zapis že ene petkrat, če ne sedemkrat znova.

Vedno znova sem vse skupaj po parih besedah izbrisal in začel znova. Prvič se mi je zazdelo, da sem premalo kritično začel pisati, potem sem besede, ko sem jih prebral za sabo čutil kot preveč depresivno zapisane, kot da bi se smilil sam sebi. Nato zapisal kar nekaj brezveze, brez repa in glave.

…41,73 €…

…pomislim, kaj me ubija…kaj ubija mene, ki sem nekdaj z veseljem hodil v službo….

Administracija, s katero se sedaj zaradi po***ane zakonodaje moram ubadati s papirji…odločbami, sklepi, dopisi… to me ubija…

…90 €…

Križ…ne oni cerkveni, da ne bo pomote, tisti me sploh ne sekira, ker nisem veren, pa tudi briga me ne kaj hočejo faraoni aja farani… moj križ (hrbtenica-v ledvenem predelu) me boli že tri dni kot da bi me klali brez anestezije… križ me ubija…

…2086,46 €…

…13.30-01.00 me ubija…

…208,64 €…

Pisarna me ubija, je*eš pisarne, statistiko, usmeritve, navodila, naročila… pisarna ubija….

……..

Vse kar mi ne paše me ubija, tega pa je zelooo veliko….

Kaj me drži pokonci?

 1. Familija (osladno?)

 2. ……..(skrivnostno?)

 3. Vonj po sveže pokošeni travi, sveže opranem perilu….(hmmm reklama?)

 4. Misel, da nič ni večno…da so stvari prehodnega značaja…da lahko vse spremeniš….da lahko vsakogar premagaš…, da kar me ne ubije, me ojača….da sam odločaš….(nakladanje?)

 5. Humor (črno?)

…pi(samocenzura).. materna nakladam, bom raje še eno odločbo napisal….bo imela država spet nekaj od mene, jaz pa nič od nje (JFK-jevsko?)..

LP

 • Share/Bookmark

V kategoriji miks

 

4 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. mojcas  |  11.05.2009 ob 07:17

  mojcas

  Birokracije ti prav nič ne zavidam, raje pa ne bom pljuvala čeznjo, da me ne udari že danes kak lep birokratski šamar. Kar pa se križa tiče…k zdravniku, v toplice, na fizioterapijo,…(daj še ti imej kaj od države!…) Sicer pa, problemi so problemi, dokler ne naredimo kaj, da jih odpravimo.

  Be cool :)

 • 2. Danilo  |  11.05.2009 ob 20:38

  Hm, mislim, da mojega komentarja ne rabiš. Jaz se raje izogibam omenjanja službe v svojih blogih.Kolikor pač mi to uspeva. Imam vsaj malo miru.

  Križ pa… Jah, saj veš… Hvala ‘fotru’ za to kvalitetno, štajerko hrbtenico. Ha, ha, ha!

 • 3. vojc  |  1.06.2009 ob 21:18

  Ne smem na dolgo odgovorit, ker bi bil potem moj spot daljši od tvoje objave :) No in potem me folk sprašuje zakaj nimam nobene potrebe po tem, da bi še hodil v šolo in si kdaj želel postati šef :) Raje sem prašinar in pljuvam čez šefe ;) . Če bi napisal, da je treba stvari vzeti bolj na izi bi sevda predlagal prav obratno kot delam sam…tudi meni zarad šihta preveč pokajo živci…vsekakor bi pomagalo več piknikov, kakšne skupne pijače in debate…seveda v pravih zasedbah brez nepotrebnih glav ;) Pa pisanje…to tudi sprošča.

 • 4. Anča  |  26.06.2009 ob 23:37

  Še dobro da obstajajo dopusti… tisto nekaj malega kar jih imamo… Komaj čakam nedeljo, jutri dobim podpis od KD manjka mi le še en, ki mi je danes ušel… TUJCI… LP :-)

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev