Konec sveta in vedeževalci

16.01.2010

Pred kratkim sem zasledil novico, da so znanstveniki minutni kazalec na uri, ki naj bi kazala konec sveta (ta naj bi bil ob polnoči) premaknili za eno minuto nazaj, torej na šest minut pred polnočjo.

Verjetno je trgovska veriga, ki fura posle v City Parku v Ljubljani, to takoj zagrabila in ljudem, ki rabijo v teh “kriznih” časih, kruha in iger, ponudila (zastonj?) vedeževanje.

Človeška naivnost res ne pozna meja, razen če se le-ta dá izmeriti z merjenjem dolžine kolone čakajočih ljudi v vrsti, ki verjamejo, da jim bo za modro zavesico nekdo z nadimkom Buba razodel prihodnost.

Očitno so ljudje-naivneži ugotovili, da vedeževalka (prva iz leve) najbolje obvlada nakladanje in so se, če uporabimo malce matematične primerjave med kolonami razporedili takole:

v prvo kolono se jih je postavilo približno 11/23,:

v drugo kolono 7/23 in

v tretjo kolono 5/23 ljudi.

Od časa do čas je iz montažne vedeževelske škatle izstopila kakšna oseba, ki ji je vedeževalec/ka razodel skrivnosti sveta in njene prihodnosti.

Glede na prej navedeno in napovedano je hodila kot po oblačkih, z nasmehom raztegnjenim od enega konca krogle imenovane glava, do drugega konca taiste kugle z mislimi verjetno pri večeru, ko bo po napovedih doživela še nedoživet seks ali pa zgolj fajn redilno večerjo.

Če zaključim, je v vsej tej stvari dobro vsaj to, če vedeževalci niso za “instant napovedovanje prihodnosti” kasirali denarja.

Če so,  potem sram jih bodi, če pa so ljudje sami prispevali kakšne donacije, potem pa so še bolj naivni kot sem pomislil, ko sem jih opazoval.

V glavnem>fajn ;-)

lp

 • Share/Bookmark

V kategoriji miks

 

4 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. Dajana  |  16.01.2010 ob 15:04

  Joj, kako je to neverjetno, kako ljudje odkrivajo toplo vodo. :) Vsak človek vendar potrebuje svetovalca, pogovor, terapevta, vedeževalca, če hočeš. Če čutiš, da ti v življenju ne gre tako, kot bi moralo… pa valda, da boš iskal pomoč. Meni je popolnoma vseeno, kje dobim pomoč, ko jo potrebujem – lahko mi jo prinese zdravnik, duhovnik, sosed, učitelj, čistilka ali šlogarica. Samo, da mi nekdo ali nekaj prinese olajšanje in upanje!!!!! Vsak človek se lahko vedeževanja sam nauči (Doreen Virtue je napisala super knjigo Božje vodstvo). Sicer pa je najboljša vedeževalka v Sloveniji baje Stanka iz Postojne (na siolu je Mojca Koprivnikar že pred leti o njej pisala, pa se ljudje pri njej še vedno oglašajo), ki se mi zdi, da je zastonj, le “prijaviti” se moraš, ker je dolga vrsta. In obstaja še Emira Selimovič, ki pa ni zastonj, ampak je tudi dobra. Obstajajo seveda še druge in drugi – moja terapevtka je tudi vedeževalka, pa je nisem spraševala o svoji prihodnosti, temveč, kaj naj naredim, da mi bo ZDAJ bolje… To so ljudje, kot vsi ostali in vedno vedno bodo obstajali, le da smo mi, ki smo živeli v socializmu pozabili na to – socializem tega ni dovolil, tam smo bili vsi enaki in vsem je šlo dobro – japajade. :(

 • 2. Petra  |  16.01.2010 ob 15:22

  Petra

  No, jaz sem (na nekem taboru sicer) šla k vedeževalki, ker me je pač zanimalo, kaj ima za povedat. Zdrava radovednost pa to.

 • 3. nevenka  |  16.01.2010 ob 17:56

  nevenka

  Za krepnit. Mene je kar sram Slovencev kako podpirajo šarlatanstvo. In kar tiho potrpijo, ko se nič ne uresniči in nikogar ne prijavijo za goljufijo in prevaro. Vse pripišejo svoji neumnosti. Post festum, seveda. A zadeva je v resnici krminal.

 • 4. arjadna  |  29.03.2011 ob 05:42

  Posvet, ko ni druzga, to ja. Ma ljudje, ne se odločat tako, kot vam rečejo drugi. Sem to sama izkusila. Mira je par stvari kar zadela o mojem življenju, ma njen konkreten nasvet me je pripeljal na rob obupa… Največji hec je v tem, ker ti ne more bit čisto jasno, kako bi dejansko potekalo življenje, če bi ravnal drugače… pri meni mislim da boljše. Skratka, najdite sami vez z najvišjim in se skladno s tem odločajte. Vsak je sam središče svojega sveta – kdorkoli drug lahko vidi le delček!

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev