SKRIVNOSTNA SEKTA NAŠEGA BLOKA

1.05.2010

Ko sva z ženo daljnega leta 2003 kupila stanovanje ter se preselila v naš blok, si nisem mislil, da v njem deluje skrivnostna sekta.

No, po različnih napisih na vratih, ki vodijo v kletne prostore, bi na kaj takega lahko pomislil. Recimo pod običajnem napisu na kletnih vratih “ZAKLEPAJTE VRATA” je dodan podnapis “ZAKLJUČAVAJTE VRATA”, katerega se kljub večkratnemu poizkusu uničenja ter zabrisanja sledov  s prečrtavanjem, še vedno da prebrati.

Kljub temu, da sedaj v tem bloku živi naša familija že skoraj sedem let, sem šele sedaj ugotovil, da so naši sosedi pripadniki starodavne sekte, oziroma njene podružnice-lože AO17 . Kako sem prišel do tega spoznanja? Hvalabogu, da imam tako zlato ženo, ki se je, nič hudega sluteča, udeležila tajnega zasedanja lože AO17 sestanka stanovalcev z upravnikom, pri katerem pa je med “sestankovanjem” izposlovala ključ do skupnega prostora, katerega je do sedaj imel v posesti kot “glavni ključar”, sosed iz pritličja. Moja žena pač ima dolg obvlada jezik, tako da je vodja sekte upravnik, od tega sestanka dalje, ključ dodelil njej. Seveda je s tem ključem prevzela nase oziroma name določeno obveznost, ki mi jo je zaupala šele, ko sem prišel iz službe.

No da povem, da imamo stanovalci v našem bloku, kot verjetno še v približno 87,56% stanovanjskih blokov v Sloveniji podobne težave z upravnikom oziroma firmo, ki se ukvarja z upravljanjem hiše. Torej itak, da vsi vemo slutimo, da nas le-ti prinašajo naokoli in nam na koncu koncev pobirajo preveč denarja za to kar v resnici storijo. Vse storitve povezane z vzdrževanjem bloka ter menjave določenega stavbnega pohištva, pa opravljajo njemu/njim bližnje firme (mater nam vsako stvar v zvezi z ogrevanjem že vrsto let izvaja isti izvajalec, kljub temu da najverjetneje ni najcenejši, če bi malce poizvedovali).

No, pri nas so dokazi za kaj takega skoraj na dlani, saj pol žarnic na stopnišču ne dela že lep čas, razen če se kak stanovalec sam ne usmili samega sebe ter na svoje stroške zamenja kakšno žarnico (tukaj pomislim predvsem nase, drugih itak še nisem opazil). Če pokličeš firmo, ki se ukvarja z upravljanjem naše bajte ob pol dveh popoldne, ker je nekdo razbil stikalo ter zaradi tega tista polovica žarnic v stopnišču sveti neprenehoma že dalj kot 24 ur, pa bi nekdo to moral sanirati, te prvo vežejo k enemu, ki je odgovoren za stavbe v tvojem kraju, potem pa ti ta pove številko telefona upravnika, ki naj ga kar ti pokličeš, kljub temu, da plačuješ za njihove storitve. Torej “pređi brigu na drugog”. OK, ker nočeš plačati preveč za porabljan skupni štrom pokličeš tega “upravnika” ki ti potem pove, da žal ne bo šlo, saj verjetno možakar, ki bi lahko poskrbel za zamenjavo stikala, verjetno ne bo dosegljiv saj je ura že skoraj dve in da najverjetneje ne bo delal ob tej uri. Aha, razumem prevod: “JEBITE SE IN ČE KDO PRIDE, PRIDE JUTRI, VI PA PLAČAJTE!!”

Poleg tega naj povem, da do tega srečanja lože AO17, nihče letos še ni pokosil trave okoli bloka, kljub temu, da se je dosedanji ključar javil, da bo tako “iz rekreativnih razlogov”  to storil, seveda brez kakšnega denarnega nadomestila za njegov trud (vendarle gre tukaj za rekreacijo ane?!?!), letos pa se je nenadoma spomnil, da bi naj ta njegova rekreacija stala nas ostale stanovalce nekaj eurov. OK, če bi bil človek soglasno ali pa vsaj najmanj 51% izglasovan na srečanju lože AO17 za hišnika, pa naj ma teh nekaj fičnikov, ne mater mu, on se je sam javil, zdaj pa bi še malo kasiral.

No pa saj se itak nekaj stanovalcev v našem bloku obnaša tako, kot bi rekli naši do 1991 leta bratje “kao bubreg u loju”. Oni bi vse imeli zrihtano, pa noben nič plačal, no mogoče sem se malce napak izrazil, nič prispevali za blagor stanovalcev. Vse k riti prnest, kot jim je bilo verjetno v službi, ko so še zahajali tjakaj v kakšno kasarno, dokler niso bili upokojeni, pa jim je tudi stanovanje ostalo po Jazbinšku. Vsaj tak vtis sem dobil, po raportu moje žene, ko mi je predajala novice s tajnega srečanja. Verjetno do sedaj ni bilo nikogar na teh tajnih srečanjih. ki bi tako kot moja žena glasno in jasno zahtevala čiste račune, dostop do tajnih prostorov lože AO17 in tudi upravniku povedala, kar mu pač je šlo v danem trenutku. Verjetno so do tega srečanja pripadniki sekte bolščali v tla in nič rekli ter vselej soglasno podprli vsako tumarijo, s katero je na sestanek prišel upravnik. No sedaj se je ta “krog zaupanja” porušil. Na sestanek je prvič v zgodovini tajne lože AO17 šla moja žena.

Epilog tega srečanja je bil, da sem sam čez nekaj dni pokosil travo okoli bloka, tako iz rekreativnih vzgibov, da se razume :-) , pri tem pa sem prišel tudi do spoznanja.  Prvič po sedmih letih življenja v  našem stanovanjskem bloku je tudi moja noga stopila v tajno skupno sobo stanovalcev. In doživel sem razodetje. V našem bloku deluje tajna sekta.  Častijo STAREGA, osnovna sredstva za častenje pa je motorna kosilnica, par grabelj in sirkova metla.

V tej sobani, namenjeni srečanju sekte oziroma lože AO17, se nahaja žrtveni oltar:

Seveda pa nad vsem dogajanjem bdi:

Kaj se skriva v stari leseni omari pa mi še ni uspelo ugotoviti, vendar po mojem skromnem mnenju gre za kakšne tajne spise iz preteklosti, ko so na podobnih tajnih srečanjih sprejemali prav tako zelo pomembne odločitve, kot je npr. kako bodo posadili smreke okoli bloka (ki so jih že par let nazaj požagali, saj so grozile, da se bodo porušile na parkirane avtomobile-hvalabogu).

V glavnem, zdaj smo not, v naši tajni sekti stanovalcev in kar dolgo je trajalo (sedem let), da je tudi naša familija popustila pod pritiskom lože, da se je naposled vsaj moja žena udeležila tajnega srečanja in jim povedala svoje, na obče odobravanje prisotnih, mogoče ne ravno na upravnikovo, no po vtisu sodeč pa vsaj ostalih stanovalcev.

P.S.: uf sem nakladač.

LP

 • Share/Bookmark

V kategoriji Aktualno, miks, nostalgija

 

5 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. tami  |  1.05.2010 ob 10:30

  ma nisi nakladač, fajn si povedal ; DD samo glede zaporedja dogodkov imam eno vprašnje – si travo kosil s to kosilnico, ki je na sliki ali si, neveden kot si bil pred vstopom v “svetišče”, kupil svojo?

 • 2. Dajana  |  1.05.2010 ob 11:10

  hahahaha genialno. ;)

  Ej, ampak to z Upravniki… Tukaj bi morali kakšnega Kosa ali kaj jaz vem, kaj narediti. To so mastodonti, ki dobijajo tako teeeeežke denarce za NIČ dela… :cry:

 • 3. Krajnc B.  |  1.05.2010 ob 15:56

  Krajnc B.

  @tami, seveda sem kosil s to kosilnico, saj smo vendar člani sekte, @Dajana, ufff pomoje se je lažje znebit HIV-a kot pa enega upravnika

 • 4. Dajana  |  1.05.2010 ob 16:48

  :(

 • 5. Špelca  |  17.06.2010 ob 16:44

  upravnika se znebiš oziroma na grbo dobiš drugega, če se večina (mislim, da je celo določeno, kolikšen delež) lastnikov strinja s tem (zbereš podpise)

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev