2 m oddaljen od predsednika vlade….Turčije

6.10.2010

V teh pri nas meglenih trenutkih, zaradi stavke enega dela javnega sektorja, se zna primeriti, da marsikdo zagrabi ta naslov na prvo žogo in pomisli na našega. Milo rečeno naš  ni vreden, ne zasluži si, So what! Briga me! itd. hmmmmm, naj pomislim in najdem prave besede…. skratka brezveze opisovat ker “kao” srečaš predsednika vlade dvomilijonske države, pa še tak je, da zadnje čase večinoma prodaja “pahorizme”.

Včasih se zgodi kar tako, da se lahko nenadoma, zaradi radovednosti in poklicne deformacije, znajdeš blizu predsednika vlade cca. 72 milijonske države. To se je pripetilo tudi nama, ko sva se proti večeru vračala iz nakupov (priznam shopping je bil vključen v najin beg iz Slovenije) proti hostlu. Vsepovsod polno policije, ki jo zaradi poklicne deformacije moram tudi poslikat, pa še pred  Muzejem islamske umetnosti bila največja gneča s pripravljeno protokolarno kolono.

Dajva počakat pa da vidiva, kako to izpeljejo turki. Medtem, ko sva se sprehajala med policisti (za katere sem med delom na Kosovu sprva pomislil, da so si kar vsi v sorodu, saj imajo na uniformah, tako kot bi imeli napisano ime in priimek napisan ÇEVİK KUVVET, za kar pa sem kasneje ugotovil, da pomeni v ang. jeziku Law Enforcement, recimo po naše “vsiljevalci prava” ali kar policija), sva tu in tak kakšnega poprosila, če ga lahko slikava. Seveda so bili takoj za stvar in kar pozirali, kot da bi bili v ožjem izboru za Turkish Police Officer SuperModel 2010.

Turški policist

Prvič pa sem videl kombinacijo rdečo-temno modre uniforme, ki najverjetneje spadajo pod turški UVZ (Urad za varnost in zaščito). Poleg njih je bilo vse polno tudi policistov prometnikov v rumeno-temno modri kombinaciji in seveda ša največ civilistov in to ne v kakšnih elegantnejših oblekah, ampak tako, v jeansu, srajcah, majicah. Izgledajo itak kot navadni civili, vendar sem zaradi svoje poklicne deformacije opazil, da jih zanimamo predvsem mi, ki ravno ne izgledamo kot običajni turki, ne pa dogajanje pred Muzejem islamske umetnosti.

Policija z Opel Insignio v ozadju pa tudi v Ljubljani znan "Pajek"

Med čakanjem sva srečala kar veliko ljudi, med katerimi je bila tudi družinica, pri nas bi se ji reklo kar z veliko začetnico torej Družina, zaradi četrvorčkov, ki sta jih starša potiskala pred seboj v dveh dvojnih otroških vozičkih. Kasneje se je izkazalo, da tam niso bili kar po naključju kot midva ampak z določenim namenom. To je pač P.R. in reklamiranje po turško.

Po nekaj minutah čakanja je napočil trenutek, na katerega je čakala večina tam zbranih turkov. Ministrski predsednik Erdogan. Itak nisem sprva vedel, kdo naj bi se nahajal v Muzeju, vendar mi je kasneje postalo kaj kmalu jasno, ko se je zadeva odvijala direkt, ampak dobesedno, pred mojimi očmi in mojim fotoaparatom.

YouTube slika preogleda

Tako, na koncu sem se počutil kar malce ponosnega nase, da sem lahko v oko svoje kamere ujel ta trenutek, saj se ne zgodi vsak dan, da lahko na tako blizu posnameš nekaj, kar se ne zgodi vsak dan.

Četrvorčki so dobili vsak eno igračo, seveda vsi enako, da se ne bodo kregali kasneje med sabo, kdo je dobil boljšo. Aja, navaden kovinski cca. 15 sm dolg in 10 cm visok kovinski avtomobilček rdeče barve izdelan pa…najverjetneje na kitajskem, kje pa druge!?!

 • Share/Bookmark

V kategoriji Multimediji, Potepanja, miks

 

9 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. Tadej  |  7.10.2010 ob 17:51

  Vozi pa se v prevelikih ameriških avtomobilih s pogonom na dinozavre :)

 • 2. Krajnc B.  |  7.10.2010 ob 18:52

  Krajnc B.

  @Tadej, naš bi sigurno rekel: So what!?!

 • 3. Maj  |  8.10.2010 ob 04:27

  Oh kakšno navdušenje nad predsednikom, ki ima na glavi še precej več masla kot naš janša.

  Taki še pljunka niso vredni kaj šele, da bi jim ploskal.

 • 4. Krajnc B.  |  8.10.2010 ob 10:55

  Krajnc B.

  Kakšno navdušenje? A Turkov, njihov problem, aja Janša? Meni se zdi, da je aktualni Pahor, se strinjaš? Skratka konec koncev isto sr..e, drugo pakovanje ;-)

 • 5. Maj  |  8.10.2010 ob 11:42

  Na srečo Pahor ni isto sranje je pa hvalabogu drugo pakovanje.

  Sicer pa za bore tri jurje neto mesečnega zaslužka boljšega premiera ne bomo nikoli dobili. Vsaj poštenega ne.

 • 6. Krajnc B.  |  8.10.2010 ob 13:36

  Krajnc B.

  @ Maj, Bi lahko uporabil glas ljudstva?

 • 7. Maj  |  8.10.2010 ob 20:26

  Saj smo imeli glas ljudstva pred dvemi leti in čez dve leti ga bomo imeli spet.

  Ni pa prav nobenih izrednih razmer, da bi morali imeti kakšna nova izredna glasovanja toliko časa, da ne bi zmagal pravi.

  Imaš pa mini glas ljudstva že v nedeljo pa pojdi na volišče in voli kukovco ali pa kunclerko, če misliš, da sta bolj sposobni od Zorana.

  Pufov bosta naredili ravnotoliko ali pa še več, narejenega pa ne bo nič.

 • 8. Krajnc B.  |  9.10.2010 ob 07:48

  Krajnc B.

  @Maj, a maš mogoče kakšne osebne težave? Tvoji komentarji me spominjajo na tiste iz kakšnega internetnega časopisa, kjer se pojavljajo vedno eni in isti kvazi politično korektni komentatorji. Hvala, vendar za politiko se mi “prosto po ljudsko” jebe. Svoje glasovalne pravice ne bom uveljavljal, da se kasneje ne bom tepel po glavi kakšne tepce sem volil. S tem upam da zaključujeva to nesmiselno komentiranje. P.S. Verjetno v svojem zanosu čimbolj političnega nakladaštva nisi najbolje razumel zadnjega, v izzivalnem vprašanju danega namiga, ki sem si ga postavil sam sebi. Beri med vrsticami. Lep vikend!

 • 9. Maj  |  9.10.2010 ob 13:23

  Jaz običajno vedno volim nove sveže obraze, ki obetajo kaj novega in sem prav vesel ko kakšni stari mački odletijo. Več kot dva mandata po mojem ne bi smel biti nihče na nobeni politični funkciji.

  Če v dveh mandatih ne zrihtajo vsega kar so si zamislili potem ne bodo nikoli.

  Sam pa ravno zato hodim na volitve, da se potem ne tepem po glavi, kakšni bebci nas vodijo z mojo pomočjo(če ne greš volit v bistvu glasuješ za zmagovalca).

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev