Zadnja fura pred koncem sveta

19.12.2012

Danes sem se, glede na dokaj “toplo” vreme, na hitro odločil, da odbrcam še eno kratko furo pred koncem sveta, ki se nam bo zgodil v petek. Pred tem sem večkrat pomislil, da bi napisal kaj o kakšni granitni kocki, pa je o tem že itak vse napisano :-) .

Na AccuWeather je pisalo, da je užitnih 5°C, torej prav primerno vreme za kolo. Temperaturi primerno sem nase navlekel dolge HH gate, mrežasto švic majico, dolgo HH majico, Cosmodisk, kolesarski dres z dolgimi rokavi in hlačnicami, zimsko vetrovko, kapo, okoli vratu Buff, duple štunfe in rokavice. Po obredu oblačenja sem bil zašvican bolj, kot pa da bi že gnal v bližnji breg.

Medved na bilicklu

V dveh mesecih brez vožnje so pnevmatike na kolesu že kar malo spustile dušo, zato sem moral še to urediti, potem pa sem ga zajahal. Prvih par minut je bilo kar malce hladnih, potem pa, ko sem prišel na delovno temperaturo, je bil pravi užitek. Ob 1500 je sonce še prav lepo grelo, vendar se je senca že počasi daljšala. Ker se nisem odpravil kam daleč, na to nisem polagal preveč pozornosti…kar pa se je kasneje ob vračanju pokazalo kot majhna napaka.

Temperatura na soncu

Temperatura na soncu

Na soncu je bila vožnja prijetna, ko sem pa zavil med hribe v zaledju Sostra proti Pancam, pa se je poznalo, da je popoldansko zimsko sonce varljivo in ko zapelješ v senčno dolino…brrrrrrrr, ni prijetno. Ampak, ker sem trmast, sem vztrajal, temperatura pa je bila ravno pravšnja, da sem še naprej brcal, drugače bi mi bilo….hladno?!?

Na Pance

Na Pance pri kamnolomu

Še par ovinkov

Še par ovinkov

Po par kilometrih, malce naprej od Podlipoglava, je temperatura začela padati iz 3,4°C na 1.7°C in potem …na 0,9°C. tako je bilo do vrha klanca na Pance.

Zimski robniki

Sonce se počasi skriva, temperatura pa pada

Sonce se počasi skriva, temperatura pa pada

Tik pred vrhom, tam na križišču pri avtobusni postaji, kjer je postavljena lesena uta, je stal večji avtomobil srednjega razreda, na katerega sprva nisem preveč polagal pozornosti, ko pa sem zapeljal mimo, sem med sopihanjem v zraku začutil poznan sladkast vonj…tak aromatičen…malce po “zeliščih”…. Gor na vrhu klanca obrnem in nazaj grede ošvrknem postajališče, da bi tako iz čiste profesionalne deformacije videl, kdo “poha”.

Kar malce me je zmrazilo…pa ne zaradi hladnega vremena ampak prizora. Tam nekje okoli 50 let, v svetlo rjavem plašču urejena gospa, ki je verjetno na poti od frizerja domov še enga zvila in ga bo sedaj na zahajajočem zimskem soncu z užitkom do kartonastega filtra skadila me pozdravi s kimanjem glave in pomežikom. Jebi ga…babnca je cool, he he he.

Grem dol, nazaj. Kot sem že pričakoval, sem se ob spustu, kljub pedaliranju, čutil kako se mi mraz vleče pod kožo. Migal sem s prsti na rokah in nogah, da sem zagotavljal primerno temperaturo v okončinah, pri tem pa so se mi očala, zaradi dihanja skozi Buff, ki sem ga navlekel preko ust, prekomerno rosila, jebela cesta. Fak (pa ne Jakov), počasneje bi moral, ampak potem bi še dlje časa bicikliral domov.

Ob spustu

Ob spustu

Konec koncev sem po dobri uri pripeljal domov, folk v avtomobilih, ki so me prehitevali pa so me na križiščih, kjer smo stali na rdeči luči gledali kot marsovca…verjetno zaradi rute preko ust in sončnih očal, ko je sonce že zašlo….Ampak ljudje, v petek bo konec sveta (!!!!!), tako da je bila tole zadnja fura…do januarja naslednje leto :-)

lp

  • Share/Bookmark

V kategoriji Aktualno, Foto, Potepanja, Šport

 

1 komentar Dodaj komentar

  • 1. Danilo K.  |  25.12.2012 ob 21:27

    Ti si pa tudi čuden. Babn’ca ni pohala ampak si je samo zdravila migrenski napad. :-)

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev